Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

  

Toptalent Dressage Nieuws

Sterke start op het BK jonge paarden te Gesves

Alle ogen staan deze week gericht richting Gesves. De beste jonge paarden van België zowel in de jumping als de dressuur verhuisden dezer dagen naar Gesves, een prachtig dorpje in Wallonië aan de voet van de Ardennen. Voor de dressuurruiters was het een hele onderneming aangezien zondag het BK te Hulstersloo pas ten einde liep en heel wat onder hen maandag reeds moesten starten in Gesves. Desalniettemin was de kwaliteit van de eerste dag goed of zelfs meer dan goed. De 7 eerste geklasseerde mochten direct door naar de finale op woensdag.

Veel kwaliteit bij de 4-jarige

Het was Katrien Verreet met Seigneur Biolley die de overwinning wisten weg te kapen met 84,4% in een grote sterke groep. Deze prachtige hengst, volle broer van de grand prix hengst Baillamos, loopt voor zijn jeugdige leeftijd reeds mooi opgericht en gedragen en liet mooie verruimingen zien. Net in de stap wilde de jury nog iets meer losgelatenheid in de lenden zien. Op plaats 2 stond Van Ranst Julie met Jivahno met een mooie 83% en het podium werd compleet gemaakt door D’Hoore van der Horst Dominique met de Danone dochter Wolfshoeve Dana Vita.

larissa

Larissa Pauluis afgetekend aan kop bij 5-jarige.

Ook bij de 5-jarige werden een aantal zeer goede paarden gepresenteerd aan de jury. First step Irisch coffee met Larissa Pauluis in het zadel won deze rubriek met maar liefst 87.4% voor Nick van Laer die met Conan dit Fonte Abeti ook reeds deelnam aan het WK te Ermelo. Irisch coffee is een afstammeling van de KWPN hengst Winningmood en beweegt met veel schwung en losgelatenheid door zijn lijf en werd door Larissa foutloos voorgesteld. Op de derde plaats vinden we Andrea Muller-Kersten met de Oldenburger Di Magico. Het was ook deze Andrea Muller-kersten die bij de 6-jarige de rubriek wist te winnen met de Belissimo zoon Belaggio. Deze Hannoveraner won met bijna 6% los op First Step Valentin van Larissa Pauiluis. Nu werd Katrien Verreet derde met de dekhengst Thorgal Biolley, een totillas zoon. Bij de 7-jarige kwamen maar 6 paarden aan de start en Brecht D’Hoore won met de Danone zoon Wolfshoeve go on top voor Flore de Winne met Basili en Sophie van Laet Baeten met Nea’s Jacky O. Op dinsdag wordt de kleine finale gereden en de beste 3 paarden worden opgevist voor de grote finale op woensdag.

brecht

Startlijsten en uitslagen zijn hier te bekijken

Foto© Rudi Hendrikx

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn