Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

  

Toptalent Dressage Nieuws

|| BK Jonge paarden - Lore Vandenborne en Suraya Hendrikx imponeren in kleine finale en stomen door naar grote finale! ||

20180814 231005

Foto Oleni v’t Amaryllishof met Suraya Hendrikx

Spannende kleine finale vier en vijf jarige dressuur paarden

Op dinsdag vond de kleine finale plaats van de 4 en 5-jarige dressuurpaarden in Gesves. Enkel de beste 3 konden nog opgepikt worden voor deelname aan de grote finale op woensdag. Het was aan de ruiters en amazones om zich te bewijzen dat ze erbij hoorden. Bij de 5-jarige paarden was het Flore Vandenborne met de Everdale zoon Explosion Pia van de Berg die met 79,6% met de overwinning aan de haal ging. Deze 22-jarige amazone reed een quasi foutloze proef en stelde de grote ruin erg goed voor. Explosion heeft zijn naam niet gestolen. Hij beweegt met veel afdruk en loopt mooi door zijn lijf, liet een goede stap zien en ook zijn galop kon de jury bekoren. Technisch konden er nog opmerkingen gemaakt worden maar iedereen was het erover eens, dit paard heeft zeer veel potentieel voor de toekomst. Het paard werd gefokt bij Hugo Jorissen en Lore leerde deze ruin zelf op. Hij is zoals gezegd een zoon van KWPN hengst “Everdale “gekoppeld aan de befaamde Pia-lijn waarmee Philip Jorissen ook reeds heel wat Internationale successen wist te behalen. Naast Lore wist Peter De Mulder met Indian Summer en De Ben Shana met Ivanow zich ook te kwalificeren voor de grote finale morgen. 

Charmeur nakomelingen maken indruk

Bij de 4-jarige waren het de Charmeur nakomelingen die indruk op de jury maakten. De overwinning ging dan ook naar  in het zadel. De kersverse Kampioen Young riders wist de schimmelmerrie mooi door de proef te loodsen. Haar draf was goed los door haar lichaam en expressief gereden. Voor de stap kreeg ze maar liefst een 8,4 en ook voor perspectief kreeg ze hoge punten. Een beeldmooie merrie die pas haar derde proefje “ever” reed. Naast Suraya mocht dus ook Naomi Nouwen met” je suis special” ook een Charmeur nakomeling verder naar de finale. Deze ruin durfde voorheen nogal wat spanning op te bouwen maar Naomi wist hem heel veel vertrouwen te geven en stelde hem zeer goed voor liet een sterk galop stuk zien en werd beloond met 80%.  Ook Kizzy Halkett met QC Flambo gaan door want zij behaalden een dik verdiende derde plek.

De jonge paarden starten op woensdag om 9u30 met de 4-jarigen. De beste 10 paarden van België per leeftijdscategorie strijden dan voor de titel. 

Bron: TopTalent Dressage, overname zonder toestemming niet toegestaan

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn